Medische sector

Medische beroepen zijn gericht op ziektes of afwijkingen met betrekking tot het menselijk functioneren. Het gaat hierbij om zowel de fysieke als de psychische kant. Het doel is om het lichaam te laten herstellen tot het weer in gezonde toestand is. Dit is niet altijd mogelijk. Het doel moet dan bijgesteld worden. Het doel kan zijn om symptomen te verzachten of te zorgen dat de ziekte of afwijking niet sterker wordt. In de medische wereld wordt vaak naar bewijzen gezocht. Er wordt gezocht naar een logisch verband tussen oorzaak en gevolg.Verpleegkundige

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de medische wereld? Wat dacht je van verpleegkundige. Kijk eens wat de taken van een verpleegkundige zoal zijn en check direct het salaris.


Triage assistent

Je kerntaak bestaat uit het ontvangen en beoordelen van binnenkomende telefonische huisartsgeneeskundige hulpvragen van patiŽnten. Meer weten?


Anasthesie Assistent

Als anesthesiemedewerker controleer je voor de operatie alle benodigde apparatuur en assisteer je de anesthesist. Lees meer!


Apothekersassistent

Als apothekersassistent help je mensen door ze geneesmiddelen mee te geven, maar vooral door ze voorlichting te geven over het correcte gebruik daarvan.