Sociale sector

Beroepen in de sociale sector hebben betrekking op de situatie en de omgeving van een mens. Iemand die werkzaam is in de sociale sector wordt ook wel een ‘social worker’ genoemd. Degene die naar een social worker gaat, wordt een cliënt genoemd. De cliënt wordt geadviseerd, geobserveerd, en begeleid door de social worker tijdens zijn/haar ontwikkeling. Ook houdt een social worker zich regelmatig bezig met bepaalde projecten in de samenleving.

 Ergotherapeut

Als ergotherapeut begeleid en behandel je mensen die door lichamelijke of psychische problemen niet meer kunnen leven, wonen en werken zoals ze dat zouden willen


Logopedist

Vind je logopedist een interessant beroep? Bekijk wat de werkzaamheden van een logopedist allemaal zijn. Met wat voor mensen moet je om gaan? En wat moeten je sterke eigenschappen zijn? En niet geheel onbelangrijk: het salaris.


Psycholoog

Sta jij sterk genoeg in je schoenen om psycholoog te worden? Lees hier meer over de werkzaamheden, taken en functies van een psycholoog.


Orthopedagoog

Weet jij wat een orthopedagoog allemaal doet en kan? Lees hier meer over de werkzaamheden van een orthopedagoog. Bekijk welke eigenschappen belangrijk zijn in dit beroep en kom erachter of het iets voor jou is.