Mbo-opleiding tot bouwvakker

Weet je niet welke opleidingen er allemaal zijn?

Heb jij zin in een nuttige MBO opleiding? Zoek je een opleiding waar je helemaal voor wilt gaan? Misschien een opleiding tot bouwvakker? Een nuttige opleiding waar je als je op zoek bent naar werk verder mee komt. Lees nu meteen door en kom erachter of dit beroep echt iets voor jou is!

Is de opleiding tot bouwvakker de perfecte opleiding voor je?

Wil je er zeker van zijn dan deze opleiding bij je past? Ga dan naar de inlichtingen avond van de school waar je de opleiding wilt gaan volgen. Immers pakt elke school het vaak verschillend aan. Belangrijk is dat je behulpzaam ingesteld bent. Wil je bij een groot bedrijf werken? Geen probleem! Bijna elk bedrijf of elke organisatie kan personeel gebruiken met voldoende kennis en inzicht. Is naar school gaan niks voor jou? Kies dan voor een BBL-opleiding. In dat geval ga je maar 1 keer in de week naar school. De andere vier dagen werk je.

De studie en het beeld erbij

Bereid je goed voor want een nieuwe opleiding is altijd spannend. Afhankelijk van je huidige opleiding en je geschiedenis duurt de opleiding tussen de 1 t/m 4 jaar. De studie is in een paar periodes opgedeeld. In de meeste gevallen is de studie gericht op competentiegericht leren. Om te toetsen of je voor bepaalde onderdelen vakbekwaam bent, behoor je een aantal tentamens maken. Als je capabel genoeg bent krijg je officieel je Mbo-diploma uitgereikt. Na het behalen van je diploma kan je onmiddellijk aan de slag. Je kan ook besluiten om nog een hoger niveau te gaan doen. Voor meer informatie en vragen kan je altijd een opendag bezoeken.

Structuur MBO

Wanneer kan je een MBO opleiding volgen? De afkorting MBO betekent middelbaar beroepsonderwijs. Het MBO onderscheidt 4 niveaus.

  • Niveau 1: het laagste niveau;

 Je kan op niveau één van start gaan als je geen diploma hebt.

  • Niveau 2;

Op niveau 2 kan je instromen als je een VMBO-diploma in de juiste richting hebt.

  • Niveau 3;

Dit niveau is voornamelijk bedoeld voor studenten die een diploma hebben met een enkele vakken op hoger niveau.

  • Niveau 4: het hoogte niveau;

Op dit niveau kan je starten als je een VMBO-diploma (kaderberoeps of theoretische leerweg) hebt. In de meeste gevallen gaat het bij niveau vier om een BOL opleiding. Je kan makkelijk doorstromen naar het HBO.

Als je voor deze opleiding op kamers moet kan je een uitwonende studiebeurs aanvragen.

Deel dit artikel

  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • email
  • Hyves

Wat vind je van deze Mbo-opleiding tot bouwvakker?

Hartelijk dank voor uw reactie

Naam:
E-mail:
Uw ervaring:

In reactie op Mbo-opleiding tot bouwvakker: Kit
Tokyo han solo

In reactie op Mbo-opleiding tot bouwvakker: henk
heel stom en geil

In reactie op Mbo-opleiding tot bouwvakker: twan
diaree