Home Beroepen Opleidingen Solliciteren Voorbeelden
Home » Opleidingen » MBO opleidingen » Mbo-opleiding tot office manager

Mbo-opleiding tot office manager

Geïnteresseerd in een Mbo-opleiding tot office manager?

Wil jij een interessante MBO opleiding? Zoek je een opleiding waar je helemaal voor wilt gaan? En lijkt werken in de administratieve sector je wel iets voor jou? Denk je aan een opleiding tot office manager? Een interessante opleiding waar je als je op zoek bent naar werk echt wat aan hebt. Lees nu verder en kom erachter of het echt iets voor jou is!

Is deze studie -office manager- wat voor jou?

Dit vak past bijzonder goed bij je als je nauwkeurig en gestructureerd kan werken en communicatief sterk ben. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat je klantvriendelijk bent. Als je in de administratieve sector werkt moet je vooral denken aan werkzaamheden op een kantoor. Wil je bij een multinational werken? Geen probleem! In elk bedrijf zijn er werknemers nodig voor de administratieve werkzaamheden. Is 5 dagen naar school gaan niks voor jou? Kies dan voor een BBL-opleiding. In dat geval hoef je maar één keer per week naar school. De andere dagen werk je.

Wat moet jij je voorstellen bij deze Mbo-opleiding?

Bereid je goed voor want een nieuwe opleiding is altijd spannend. Afhankelijk van je eerder gevolgde opleiding en je geschiedenis duurt de opleiding minimaal 1 tot 4  jaar. De opleiding is in een paar periodes opgedeeld. In de meeste gevallen is de studie gericht op competentiegericht leren. Om te bekijken of je voor bepaalde onderdelen bekwaam bent, dien je een aantal tentamens maken. Als je capabel genoeg bent krijg je officieel je Mbo-diploma uitgereikt. Na het behalen van je diploma kan je direct gaan werken . Je kan ook besluiten om nog verder te studeren. Bezoek eens een opendag

MBO?

Wanneer wordt je toegelaten op een MBO opleiding? De afkorting MBO staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Het MBO beschikt over 4 niveaus. 

  • Niveau 1: het laagste niveau;

 Je kan op dit niveau beginnen als je niet over de goede diploma's beschikt.

  • Niveau 2;

Op niveau 2 kan je beginnen als je een VMBO niveau 2 diploma (basis) hebt.

  • Niveau 3;

Niveau drie is vooral bedoeld voor personen die een diploma hebben met een paar vakken op hoger niveau.

  • Niveau 4: het hoogte niveau;

Op dit niveau begin je met een MBO-opleiding als je een VMBO-diploma (kaderberoeps of theoretische leerweg) hebt. Vaak gaat het bij niveau vier om een BOL opleiding. Ook kan je snel doorstromen naar het HBO.

Indien je een MBO opleiding niveau 1 of 2 volgt, is je studiefinanciering een gift.

Deel dit artikel

  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • email
  • Hyves

Wat vind je van deze Mbo-opleiding tot office manager?

Hartelijk dank voor uw reactie

Naam:
E-mail:
Uw ervaring: