Ontslag

Wil jij ontslag nemen?

Ontslag nemen omdat je het niet meer naar je zin hebt? Of neem jij ontslag omdat je bij een ander bedrijf de mogelijkheid krijgt om carrière te maken? Als je besluit om ontslag te nemen moet je een ontslag brief schrijven. Maar hoe moet dat? Geen nood, daar helpen wij je bij. Gebruik de tips hieronder of maak nu in 5 minuten je ontslagbrief online!

De ontslagbrief

Een ontslagbrief moet rechtsgeldig zijn. Daarom is het noodzakelijk dat bepaalde gegevens in je brief staan. De manier van schrijven kan verschillend zijn, net zoals de manier van het ontslag. Soms ga je weg nadat er wat onenigheid of zelfs ruzie heeft plaatsgevonden. Maar soms ga je ook weg en heeft iedereen daar begrip voor en vrede mee. Logisch is dan dat de toon van je ontslagbrief wat kan verschillen.

Tips voor het schrijven van een ontslag brief

Om je ontslag brief rechtsgeldig te laten zijn moeten de volgende punten in je brief terug komen:

  • Bovenaan staan de volledige adresgegevens van het bedrijf waarbij je ontslag neemt.
  • Daaronder staan jouw adresgegevens. Zorg ervoor dat jij je naam, inclusief alle voorletters, vermeld.
  • In de ontslag brief moet minimaal één zin staan waaruit duidelijk blijkt dat je de arbeidsovereenkomst opzegt. Vermeld ook een datum per wanneer je de arbeidsovereenkomst opzegt.
  • Sluit de brief af met de plaats van schrijven, de datum waarop je de brief geschreven hebt, je naam en je handtekening.

Let wel op: vaak geldt er een opzegtermijn. Deze kan je terug vinden in de CAO. Advies is om je ontslagbrief aangetekend op te sturen. Bewaar het verzendbewijs hiervan. Vooral wanneer het gaat om een ruzie of onenigheid. Zorg er ook voor dat je zelf een kopie van de ontslag brief hebt.

Een ontslagbrief mag dus erg kort zijn. In principe is één zin al genoeg. Maar vooral als je een fijne tijd bij het bedrijf gehad hebt, mag je de brief nog wat aanvullen. Je kan mensen bijvoorbeeld bedanken voor de fijne werktijd. Maar je kan ook vragen om een getuigschrift, of zaken beschrijven die nog niet helemaal afgehandeld zijn.Ontslag nemen doe je zo

Lees hier hoe je op een nette manier je ontslag kan nemen.


Ontslagprocedure is als een tornado

Een ontslag is als een tornado, waar ook de wederopbouw en opnieuw solliciteren bij hoort. Werkwebsite geeft tips aan ontslagen werknemers.