Home Beroepen Opleidingen Solliciteren Voorbeelden
Home » Solliciteren » Werken » Glansrijke carrière: Netwerken en Relatiebeheer
Schrijf snel een CV Schrijf een sollicitatiebrief Schrijf een ontslagbrief

Glansrijke carrière: Netwerken en Relatiebeheer

Wil jij ook een glansrijke carrière? Heb je dan wel eens gedacht aan netwerken en relatiebeheer? Realiseer jij je het belang van netwerken en relatiebeheer voor je carrière eigenlijk wel? Een aanzienlijk deel van de kansen die je krijgt ontstaat door het omgaan met de juiste mensen. De juiste contacten zijn immers erg belangrijk wil je kansmaken op een super carrière.

Netwerken & Relatiebeheer

Wees selectief
Het is belangrijk om je te concentreren op contacten die het meeste kunnen betekenen voor jouw carrière. Leer daarnaast ook mensen kennen die in meerdere branches werkzaam zijn.

Bewust netwerken
Vaak is het nuttig om jezelf af te vragen wie er in jouw netwerk ontbreken. Waar kun je deze ontbrekende contacten ontmoeten?

Geven en nemen
Het is logisch dat mensen graag bereid zijn iets voor jou te doen wanneer je zelf ook iets hebt kunnen betekenen voor de ander. Houd dus altijd de belangen van jouw contacten in de gaten.

Initiatief tonen
Zoek plaatsen op waar je denkt belangrijke mensen te kunnen ontmoeten. Ga daarbij zorgvuldig en geduldig te werk en maak bijvoorbeeld contact via een kennis. 

Toon interesse
Bij netwerken gaat het om wederzijdse interesse. Denk dus niet alleen aan jouw belang en toon oprechte interesse in je gesprekspartner.

Verzamel gegevens
Om het overzicht te bewaren is het handig om een bestand op te bouwen van de gegevens van je contactpersonen.

Contacten onderhouden
Netwerken is geen tijdelijke bezigheid. In je carrière kan jouw netwerk je nog vaak van pas komen, dus onderhoud de contacten met je belangrijkste contactpersonen zorgvuldig.

Een mentor zoeken
Een mentor, bijvoorbeeld een vriend of collega, ziet vaak dingen die jijzelf over het hoofd ziet. Vraag dus regelmatig adviezen aan goede bekenden of vraag of zij contacten hebben die belangrijk kunnen zijn voor jou.

Deel dit artikel

  • Digg
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • email
  • Hyves

Reageer op Glansrijke carrière: Netwerken en Relatiebeheer

Hartelijk dank voor uw reactie

Naam:
E-mail:
Uw ervaring: